Home » Medicine » voeding B6 (Pyridoxine) Wanneer, hoe en waarom te complementeren

voeding B6 (Pyridoxine) Wanneer, hoe en waarom te complementeren

Pyridoxine (B6)

Bronnen en fysiologische eigenschappen Bronnen: chook, vis, lever en eieren zijn uitstekende bronnen van deze voeding; vlees en melk bevatten minder bedragen. Pyridoxine in dierlijke bronnen is negentig en zes procent biologisch beschikbaar. Voeding B6 kan ook worden gemaakt door gebruik te maken van darmmicro-organisme bij gezonde mensen. Plantaardige voedingsmiddelen zoals peulvruchten, pinda’s, aardappelen, gist, bananen, maïs, kool, yams, pruimen, watermeloen en avocado bevatten ook deze vitamine.

Populaties bij toeval: aangezien deze voeding vaak wordt uitbetaald, is tekort ook zeldzaam bij continue alcoholisten en bij vrouwen die orale anticonceptiva gebruiken. Ouderen en baby’s van preeclamptische moeders of moeders die arm zijn in B6 zijn toevallig. Lijden aan cycloserine, hydantoïne, hydralazine, isoniazide en penicillamine moet de toevoeging van B6-supplementen afnemen. Het eiwitdieet verhoogt de behoeften van dit dieet.

Ernstige tekortkomingen van vitamine B6 zijn zeldzaam, maar milde tekortkomingen zijn ongelooflijk gevormd. Dieetkennis van 2d landwijd welsyn en vitamine-onderzoeksonderzoek (NHANES II) bij 11.658 volwassenen van 19-74 jaar y bevestigde dat 71% van de mannen en negentig procent van de meisjes minder verbruikten dan de in 1980 goedgekeurde dieetbijdrage (RDA) van vitamine B6. Vitamine B6 is in wezen het meest gebruikelijke slechte wateroplosbare dieet. Enkele geneesmiddelen en geneesmiddelmengsels die door oudere personen worden genomen, kunnen dieet bedreigen. Ongewenste resultaten van geneesmiddelen en interacties tussen geneesmiddelen en voedingsstoffen kunnen ook worden geminimaliseerd door oudere mannen en vrouwen en hun zorgverleners te informeren om tijdsfout bij drugshandeling te vermijden en giftige reacties als gevolg van onverenigbaarheid van de maaltijden. Bovendien kan medicijn dieetdefecten veroorzaakt, vermeden worden door gebruik te maken van het adviseren van ouderen op het gebruik van voedingsmiddelen op passende niveaus. Bij een aanwijzing die in vergelijking met de voedingsintake van yankee-kinderen tussen de 2 en 10 jaar is vastgesteld, werd dieet B6 gevonden in meer dan 50% van de bevolking onder de RDA.

Leveringsmanipulatie pilgebruik en beroepsreclame op koolstofdisulfide veroorzaken voeding B6-deficiëntie en / of versterken voeding B6-vereiste. Elke verbinding heeft betrekking op antagonistische psychologische / neurologische problemen die vergelijkbaar zijn met extreme prikkelbaarheid, manische depressieve trends, hoofdpijn en verschillende variabelen, maar bijbehorende aandoeningen die het meest waarschijnlijk zijn door het verstoren van het gewone dieet B6-metabolisme en dieet B6-toediening, zijn ontdekt om hun tegenovergestelde psychologische symptomen te verlichten. Aanvullende studies willen deze interrelatie experimenteel beoordelen. Gekonfronteerde blootstelling aan OC’s en CS2 kan uitkomsten hebben in een meer geschikte verstoring van tryptofaanmetabolisme, die in overweging kan brengen van overdreven psychologische opvolgingen in verband met CS2-publiciteit.

Tekenen en symptomen van tekort: bij peuters zijn convulsieve aanvallen en hyperactiviteit de typische presenterende symptomen. Diarree kan ook worden gevormd. Anemie en perifere neuritis zijn zichtbaar bij tuberculosepatiënten op isoniazide die de pyridoxine-deficiëntie versterken. 20-30% van de homocystinurische patiënten met dislocatie van de lens van de aandacht, osteoporose (broze ruggengraat), mentale retardatie en een neiging voor spontane bloedstolsels die kunnen leiden tot hart-en vaatziekten en verlies van leven, reageren op dieet B6-behandeling.

Biochemie: dieet B6 isa collectieve periode voor pyridoxine, pyridoxale en pyridoxamine, die allemaal dienen als precursoren van het biologisch energetische coenzyme, pyridoxale fosfaat. Pyridoxale fosfaatdiensten als een co-enzym dat reacties in eiwitmetabolisme katalyseert, omzetten van tryptofaan naar niacine, vetmetabolisme, koolhydraatmetabolisme, foliumzuursynthese, klier- en endocriene vermogens, en voor de zenuw- en hersenkracht. Dieet B6 heeft een duidelijk voordeel bij het verminderen van de ernst van homocystinurie, een zeldzame aandoening die waarschijnlijk het gevolg is van een defect in een enzym dat wordt gebruikt voor het degraderen van homocysteïne.

Beveiliging: slechte en extra inname van pyridoxine kan neurologische stoornissen veroorzaken. De meeste gevallen van sensorische neuropathie zijn veroorzaakt door inname van meer dan 600 mg / dag, maar sommige bewijzen suggereren dat het van doses tot 300-500 mg / d zal beïnvloeden en dat de totale blootstelling in de tijd de determinant van toxiciteit is. Er is een bestand dat elke dag consumptie van 117 mg / dag (op gebruikelijke wijze) gedurende twee jaar ook wat toxiciteit kan veroorzaken. In het gelijke leer leidde het controlegroep dat geen neuropathie kreeg een gemiddelde inname van 116 mg per dag voor gemiddeld 1,6 jaar, en een paar vrouwen in beide bedrijven namen zo weinig als 50 mg per dag, vragen de nauwkeurigheid van de mobiele onderzoeksaanpak die gebruikt werd om neuropathie te bepalen.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *